1 biologische kippenbout (kost ca. 7 euro, maar heb je wel 2 a 3 liter soep van!)
4 grote winterwortels
1/2 knolselderij
1 grote pastinaak (en/ of peterselie wortel als je die kan vinden)
1 knolvenkel
2 grote uien
een bos (blad)peterselie
een bos bladselderie
een bos dillen (kan ook gedroogde dillen zijn)
(eventueel 1 eetlepel naturelle bouillon poeder van de natuurwinkel, geel van kleur)
een scheutje biologische sojasaus
zeezout en zwarte peper naar smaak
- Alle groenten wassen, schillen en snijden in stukken of schijven (kleine stukken komen straks allemaal in je soepkom, grote stukken geven vooral smaak en blijven in de pan. Soms doe ik verschillende grootten door elkaar, lekker spannend...).
- Alles samen met ca 2.5 liter water (ligt aan je pan) aan de kook brengen en daarna op zeer klein vuurtje ca. drie uur laten pruttelen. De kip moet uit elkaar vallen, de groenten het liefst niet. Het blad kun je eruit vissen, of voor de liefhebber, opeten.
Be'te'avon!
Ima
Geen opmerkingen:
Een reactie posten