dinsdag 23 april 2013

Gezonde pizza

Deze pizza is veel gezonder dan de gangbare pizza omdat de bodem van volkoren speltmeel is en niet van witte tarwemeel. Daarnaast kan het zonder kaas. Verder zitten er uitsluitend verse en herkenbare producten in en veel groenten die door het kort bakken nog hun vitaminen houden. Een prettig effect is dat je na het eten niet dat typische zware 'pizza gevoel' in je maag hebt.

Per persoon:

1 speltbodem van de natuurwinkel
tomatenpassata
(optioneel - 1 teen knoflook)
olijfolie
1 tomaat
1/2 paprika
geitenfeta
olijven
eventueel tonijn uit blik
zwarte peper
Italiaanse kruiden

De bodem insmeren met 2 eetlepels olijfolie.
Toametenpassata er overheen smeren.
(optioneel: knoflook dun er overheen raspen)
Tomaat en paprika in plakjes snijden en heel de pizza bedeken.
Daar overheen de rest van de ingrediënten strooien.

Variatie: vervang het 'strooisel' door andere dingen naar smaak, zoals andere groenten, zalm of een ander soort kaas (maar niet te veel Hollandse kaas, dan krijg je weer zo'n standaard pizza).

in een voorverwarmde oven op 220 graden ca. 10 minuten bakken.

Be'te'avon!

Ima





Geen opmerkingen:

Een reactie posten