zondag 2 juni 2013

Maaltijdsalade op basis van quinoa


Een stevige, maar toch licht verteerbare en gezonde lunch. Voor 2 tot 3 personen/ porties, of 1 hongerige persoon:


Stap 1: Een kopje quinoa met 2 kopjes water aan de kook brengen. ca. 15 minuten boven een vlamverdeler koken. Daarna nog 15 minuten met een gesloten deksel laten staan (belangrijk! Dan pas wordt de quinoa zacht)

Je kunt de quinoa warm gebruiken of afgekoeld bewaren en op een ander moment gebruiken.




Stap 2:
In een saladekom doe je:
3 tot 5 eetlepels gekookte quinoa
een handje gewassen veldsla, rucola of ander soort sla(mix)
halve tomaat in blokjes
kwart avocado in blokjes
gekookte ei in stukjes
en/ of vooraf gebakken tofu/ tempe/ kipfilet/ kalkoenfilet in blokjes (eerst tussen keukenpapier leggen om de bakolie eraf te krijgen)
verse peterselie
een scheut koud geperste olijfolie
eventueel een beetje citroensap
gemalen sesam (of sesamzout/ gomasio)
eventueel zout of kruidenzout
zwarte peper

(In wezen kun je alle groenten, rauw, gestoomd of geroerbakt, naar smaak gebruiken)





Alles door elkaar hutsen en opdienen of in een plastic bakje naar je werk/ school/ picknick meenemen...


Be'te'avon!

Ima



Geen opmerkingen:

Een reactie posten