
Een stevige, maar toch licht verteerbare en gezonde lunch. Voor 2 tot 3 personen/ porties, of 1 hongerige persoon:
Stap 1: Een kopje quinoa met 2 kopjes water aan de kook brengen. ca. 15 minuten boven een vlamverdeler koken. Daarna nog 15 minuten met een gesloten deksel laten staan (belangrijk! Dan pas wordt de quinoa zacht)



In een saladekom doe je:
3 tot 5 eetlepels gekookte quinoa
een handje gewassen veldsla, rucola of ander soort sla(mix)
halve tomaat in blokjes
kwart avocado in blokjes
gekookte ei in stukjes
en/ of vooraf gebakken tofu/ tempe/ kipfilet/ kalkoenfilet in blokjes (eerst tussen keukenpapier leggen om de bakolie eraf te krijgen)

een scheut koud geperste olijfolie
eventueel een beetje citroensap
gemalen sesam (of sesamzout/ gomasio)
eventueel zout of kruidenzout

(In wezen kun je alle groenten, rauw, gestoomd of geroerbakt, naar smaak gebruiken)

Alles door elkaar hutsen en opdienen of in een plastic bakje naar je werk/ school/ picknick meenemen...
Be'te'avon!
Ima
Geen opmerkingen:
Een reactie posten