vrijdag 8 augustus 2014

Quiche van snijbiet en geitenfeta


Een vergiet vol goed gewassen en fijngesneden snijbiet. Steeltjes verwijderen (eventueel bewaren om apart te koken bv bij aardappels).
5 kant en klaar bladerdeeg vellen
2 eieren
Half pakje soja room/ zure room (of ietsje meer)
Wat geitenfeta, optioneel, naar smaak
Als het mengsel te vloeibaar is, 3-4 el bloem, meel of havermout toevoegen
Zout, peper, dille
Handje pijnboom pitten of gebroken cashew noten

Snijbiet heel kort stomen, zodat het ietsje slinkt maar niet te erg.
Even laten uitlekken en de rest van de ingrediënten toevoegen.

Oven voorverwarmen op 215-220.
In een ingevette ovenschaal, een bodem van 4 bladerdeeg vellen maken.
Het vijfde vel in reepjes snijden en in de koelkast bewaren.
Eerst de bodem 5 minuten bakken
Daarna het mengsel toevoegen en nog ca. 20-25 minuten bakken, het geheel moet bijna droog zijn.
Dan de losse stukjes deeg erop en nog uiterlijk 10 minuten bakken totdat het deeg lichtbruin is.

Overheerlijk!

Be'te'avon!
Ima








Geen opmerkingen:

Een reactie posten