vrijdag 5 juli 2013

Mijn fruitontbijt

Deze ontbijt variant vind ik meer geschikt voor de warmere seizoenen. Het is frisser en minder zwaar dan de gekookt havermout en werkt even prettig op de spijsvertering.



Gewoon stapelen:



2 tot 3 eetlepels havermout en 1 eetlepel gebroken lijnzaad








Rozijnen en kokschips of geraspte kokos

Een scheut lijnzaadolie, sap van 1 sinaasappel en citroensap naar smaak




Alle mogelijke fruit, b.v: appel, peer, banaan, dadel, fijngesneden gember en stukjes amandel (amandelen zijn minder hard als je ze eerst in heet water weekt)


Als je zuivel eet: een paar eetlepels volle yoghurt stand van Odin of Griekse of Bulgaarse yoghurt (heerlijk maar vet, er zit room in!) toevoegen. Anders is het ook lekker zonder. Andere opties: sojayoghurt of koksmelk (ook heerlijk).




Be'te'avon!

Ima












Geen opmerkingen:

Een reactie posten